Sunday, 22 November 2015

BOSAN !!

Assalamualaikum .. 
Salam 1Malaysia ..


#BlogAkuSukatiAkuLah

Aku dah boring ehh nangga muka kau ,
bagus ku nenong muka ku pun jak ehh ..

Macam aku fedup dah dengan orang sekeliling ..
Yang bijibudiii nya juak , yang tok yang ya ..
Ehh semua pun nya lah ..

Heran aku dengan kerjaan orang ..
Yang begasak nak mencarik kesalahan orang lain .
Sedangkan kesalahan kedirik sik di nampak nya ..

Manusia ooo manusia ..

Apa paedah kau oww ..

Kali bergaji kau molah kerjaan macam ya nak ?
Yalah kau cakah gilak ..

CILAKA --

Yahhhh .. udah gik aku nak nganok urang malam malam gitukkk ..

OK BAI !!


Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Friday, 4 September 2015

Tak Update .

Assalamualaikum ..

Lame dah x mengupdate blog .
x tau nk update psal apa . Heee ..
Dulu mude2 iye laa , bnyk je bnda nk di update ..
Skrg dh mningkat usia , 
Mcm stuck .. hahahaha
** Tua bena bunyi aku **
:D
Ok laa . Saja nk kasi bangun blog .. 
Bye ! :p

Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Saturday, 17 January 2015

Cara Hilangkan Parut Hitam di Muka

Assalamualaikum ..

Salam Sabtu ..
Mesti ramai yang jenjalan ari nie kan ..
Al maklum laaa .. cuti .. 
Ada yang Beli lagi barang skolah yang x habis2 nak beli dari sebelum bukak nya skolah sampai bukaknya skolah .. heheh ..

Ok .. berbalik kepada tajuk enteriii tuu ..
Sapa yang suka parut hitam di muka??

Kau ?? 
Kau ?? Kau ??
Kau ???

Fuhh !! Mesti semua orang x suka kan ..

Gilaaa kau nak suka !! 
Haiyaaa ..

Bagi yang ada masalah parut hitam kat muka tu , sini aku list kan cara cara 
nak bagi hilang kan parut hitam tu ..

Insya Allah .

Scrub

Salah satu cara. boleh scrub muka. Boleh gunakan bahan-bahan yang natural. Macam lemon, gula dan tomato. Nak scrub kena tunggu jerawat reda, selepas gunung berapi meletop. Lakukan secara konsisten, mungkin jika baru buat seminggu hasilnya masih belum ada. Konsisten buat, insyaallah akan nampak kesannya.

Madu

Campurkan madu ke dalam bedak sejuk. Dan tepekkanlah di muka anda. Buat dengan kerap, sekurang-kurangnya 2 kali sehari.

Kayu Manis

Hah ini pun bagus. Tambah lagi baunya yang wangi. Tumbukkan beberapa batang kayu manis, sampai jadi serbuk. Lepas tu letakkan sedikit air. Jadikan 'paste' dan letakkanlah di bekas jerawat. Lakukan secara kerap. Atau boleh gantikan air dengan madu. Caranya masih sama, tampalkanlah pada bekas jerawat.

Timun

Selain baik untuk hilang mata 'panda' a.k.a dark circles, timun juga baik hilangkan parut hitam di muka. Kisar timun, tapiskan air. Dan tepekkanlah hampas timun pada muka. Biarkan setengah jam. Muka akan rasa lebih 'fresh' dan tegang. Jika buat selalu, parut di muka akan pudar.

Daun Senduduk

Nie kalau rumah anda ada daun nie. Boleh guna beberapa helai, campurkan cekur dan segenggam beras. Guna batu giling (kalau ada) atau tumbukkan sampai lumat. Dan siap letakkan di muka yang ada parut. Lebihan boleh simpan dalam peti ais untuk ulang guna. Jangan buang, membazir.

Daun Sirih

Banyak kelebihan daun sirih. Selain baik untuk penjagaan kewanitaan, sirih juga baik untuk parut degil. Tumbuknya beberapa helai daun sirih. Tempelkan pada muka yang ada jerawat. Tunggu sehingga kering. Kemudian bilaslah muka dengan air bersih. Amalkan secara konsisten. 


Ok ! Selamat mencuba ! ",

Terima kasih sebab sudi baca !! ツ