Monday, 26 September 2011

:: birthday ::

..Assalamualaikum ,,,



waaaa ~ special day 4 me ari nie .. my birthday !! hurayyy ... aku dah smakin tua ... dan aku akan berusaha menjadi lebih matang ... haha ....



__________HAPPY BIRTHDAY TO ME!! HAHA!!___________




Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Monday, 19 September 2011

:: __TRAY 2 FACE__ ::

..Assalamualikum w.b.t ..
Persahabatan memang sangat indah, banyak kenangan indah di dalamnya .. Sahabat juga sangat berharga, hidup tanpa sahabat mungkin rasanya seperti hidup di perahu kecil yang terapung di tengah lautan .. Memiliki ramai sahabat memudahkan kita untuk menyelesaikan tugas maupun meringankan beban ..
hmmm ,, apabila seorang sahabat yang mengkhianati kita??
jika kita memang sudah anggap dia kawan sejati kita ,,
kawan sehidup semati .. dan tanpa kita sedari , dia menusuk kita
dari belakang .. apakah perasaan kita waktu tu ???

aku nak cite satu bende nie ,, cite kawan ... memang jadi kat aku sendiri ... kot ..
haha .. aku memang dah lame kenal die .. satu skull .. pastu mase form 4 , aku pindah skolah .. dia pon pindah skolah yg same gak .. aku memang dah anggap die kawan sejati ar ... ke klas same ,, pegi makan same .. sume bende dibuat same2 .. memang best giler lar waktu tuh .. rase nak stay jer kt waktu tu jer .. tapi x sangke .. sanggup die buat aku camtu ... menikam aku dari belakang .. k .. aku start cite .. dulu aku couple ar ngan sum1 nih .. tapi die skull kat lain .. kite berhubung gune handfon jer .. aku tggal kat hostel ,, bkn asrama penuh , tapi kitorang hanya diwajibkan hostel oleh pihak skolah jer .. so , bawak handfon curi2 ar ke hostel .. ade satu malam tu, aku dah antar balik handfon aku tuh .. dah x de kdt .. mlz nak bazir duit g nak mreload ,, so , couple aku tu contact aku kat num kawan aku uh .. .. x tau ar plak aku , yg kawan aku tuh contact sepanjang malam dengan couple aku tuh .. lau sekadar biase2 jer x pe ar .. tapi nie x .. die cite tentang aku .. lau cite betul x pe ,, nie x , cite fitnah sume .. sampai si couple aku tu pon benci kat aku ..

die percaye trus kat kawan aku tuh .. x puas die cite kat my couple , die cite plak kat budak lelaki nie .. die jelez aku rapat dengan budak lelaki tuh .. sebab tu ar die cite bende x baik kat budak tu .. die fitnah aku macam2 .. sampai budak lelaki tu pon caye kat die .. die nie memang talam 2 muke .. TRAY 2 FACE !!! depan kite nampak baik ! tapi belakang macam s**L ... sejak tu , aku ngan budak lelaki tu x close agi

.. staun lpas tu , budak lelaki tu pon tau cite sbenanyer ... n couple aku mase tu pon cite die ... bape lame aku tanggong derita uh !! skarang kawan aku tu datang balik ngan aku , dan aku lom dapat trime die agi .. aku maseh blom dapat maafkan die agi .. aku DENDAM ngan die ... gara2 die sume musnah .. hancur .. hilang !! aku BENCI die sangat2 .. x penah aku nak benci orang teruk macam nie sangat .. tapi sebab perangai s**L die tuh , aku benci die !!
( xde kene-mengene yg hidup atau yg tlah menemui ilahi ;) )



Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Sunday, 18 September 2011

:: chickenpox ::


..Assalamualaikum w.b.t ,,
sedeh aku nih ... kene demam ,, bukan demam biase , chickenpox pulak tuh ,, huhu :(
nak angkat susah ,, nak baring susah ,, nak jalan susah .. nak makan pon susah ... sume susah .. dah macam ibu lepas bersalin dahh ... terokkk gilerrr ... :(



Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Saturday, 10 September 2011

:: Berkat di sebalik membaca Bismillah ::

..Assalamualaikum w.b.t ,,



"Ada seorang perempuan tua yang taat beragama, tetapi suaminya seorang yang fasik dan tidak mahu mengerjakan kewajipan agama dan tidak mahu berbuat kebaikan. Perempuan itu sentiasa membaca Bismillah setiap kali hendak bercakap dan setiap kali dia hendak memulakan sesuatu sentiasa didahului dengan Bismillah. Suaminya tidak suka dengan sikap isterinya dan sentiasa memperolok-olokkan isterinya. Suaminya berkata sambil mengejek, "Asyik Bismillah, Bismillah. Sekejap-sekejap Bismillah."

Isterinya tidak berkata apa-apa sebaliknya dia berdoa kepada Allah S.W.T. supaya memberikan hidayah kepada suaminya. Suatu hari suaminya berkata : "Suatu hari nanti akan aku buat kamu kecewa dengan bacaan-bacaanmu itu." Untuk membuat sesuatu yang memeranjatkan isterinya, dia memberikan wang yang banyak kepada isterinya dengan berkata, "Simpan duit ini." Isterinya mengambil duit itu dan menyimpan di tempat yang selamat, di samping itu suaminya telah melihat tempat yang disimpan oleh isterinya. Kemudian dengan senyap-senyap suaminya itu mengambil duit tersebut dan mencampakkan beg duit ke dalam perigi di belakang rumahnya.


Setelah beberapa hari kemudian suaminya itu memanggil isterinya dan berkata, "Berikan padaku wang yang aku berikan kepada engkau dahulu untuk disimpan." Kemudian isterinya pergi ke tempat dia menyimpan duit itu dan diikuti oleh suaminya dengan berhati-hati dia menghampiri tempat dia menyimpan duit itu dia membuka dengan membaca, "Bismillahirrahmanirrahiim." Ketika itu Allah S.W.T. menghantar malaikat Jibrail A.S. untuk mengembalikan beg duit dan menyerahkan duit itu kepada suaminya kembali.

Alangkah terperanjat suaminya, dia berasa bersalah dan mengaku segala perbuatannya kepada isterinya, ketika itu juga dia bertaubat dan mula mengerjakan perintah Allah, dan dia juga membaca Bismillah apabila dia hendak memulakan sesuatu kerja."



Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Wednesday, 7 September 2011

:: bubbye ::

Assalamualaikum w.b.t ,, 
laz aku update .. x tau nak cakap ape ,, hanye pic2 nie yg bisa berbicara .. =(





_______i will mizz u !!___________


Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Tuesday, 6 September 2011

:: sweet couple ::






..aku nak jadi cam ne , haha !!





Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

:: selamat tinggal ::


..Assalamualaikum ,, salam ! malaysia .. hmm .. aku daahh nak keje .. jarang ar aku nak online g ... n mayb , x online2 g kot ,, tggu mase dlm b'mggu2 agi kot .. huhu ..

..confirm dahh aku start keje esok ,, then , aku stay kat sane je ,, x balek umah .. waa !! lappy di sini , diri ku di sane ,, uh ! x dpt ku bayangkan beb !! x pe ar .. t aku keje .. aku kumpul wit , aku beli ar lappy sendirian berhad .. haha !!


Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Monday, 5 September 2011

:: perpisahan ::

Ku mengerti perpisahan ini
Bukan kerana kau membenci
Tapi kasih yang pernah kuberi
Tiada lagi bersama

Seringkala aku terlihatkan mu
Impian nan indah
Bersulam bahagia

Ku harungi hari demi hari
Bersama wajah tak mungkin akan kembali
Tapi hati masih tak terima
Ditinggalkan sengsara

(Korus)
Keraguan ini bukanlah padamu
Perasaan hati masih rindu
Kekalutan ini hanyalah untukku
Tercari-cari bayanganmu
Tak sanggup aku kehilangan
Kehilanganmu

Kasih tercari-cari

Keraguan ini bukanlah padamu
Masih tercari-cari bayanganmu
Tak sanggup aku kehilanganmu


Terima kasih sebab sudi baca !! ツ