Saturday, 20 August 2011

:: wow ,, karipap karipap cinta !! ::

..Assalamualaikum sume .. wow !! aku nyer tajuk .. huh !! mengancam!! kot ... hehe .. haa ~ sini aku nak cite siket .. semalam aku tengok die punyer the making of .. wahh ~ best bro !!

TIDAK dinafikan sentuhan pengarah terkenal, Othman Hafsham atau lebih mesra dipanggil Hafsham dalam menghasilkan filem romantik komedi mendapat maklum balas yang positif daripada penonton ..
..Buktinya dapat dilihat menerusi filem Adik Manja sekitar 1970-an dan Mekanik (1980-an) yang masih menjadi sebutan dan ditayangkan sehingga kini..  
..Karyanya yang mempunyai identiti tersendiri membuat–kan Hafsham berjaya meraih Anugerah Skrip Terbaik bagi filem Adik Manja pada Festival Filem Malaysia Pertama (FFM1) 1980 diikuti Pengarah Terbaik untuk filem Mekanik pada FFM4 dan filem Rahsia di FFM7..  
..Selepas hampir sedekad tidak mengarah, Hafsham kembali dengan buah tangan terbaru dengan genre romantik komedi, Karipap Karipap Cinta (KKC) .. Filem yang diadaptasi dari novel terlaris karya Nazri M Annuar ternyata mempunyai keunikan tersendiri ..

..novel karipap karipap cinta !!

..wow ! my febret actor , Gambit Saifullah ada gak dalam cite .. bestt tuu ~ hihi .. selain tu , ada gak pelakon lain ,  Mellia Aimellia, Syawal Ruslan, Eman Manan, Elyas Iskandar, Syamira Azmil dan P Jagen ..
..Gambit saifullah ..

..filem terbitan Cinematic Pictures ditayangkan di pawagam mulai 30 Ogos nie .. nantikan tau ..


!! KARIPAP KARIPAP CINTA !!
Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

0 000 »» Budak Chomell: