Wednesday, 31 August 2011

:: raya ::

..Assalamualaikum , salam satu malaysia , salam merdeka !! :)
aku x tau nak buad pe ,, hehe .. boringg sudaahhh ...
raye taon nie simple jer .. yang lain bagai nak rak braye .. hehe ..




..kek lapis sarawak ..



..my peberet !! hihi ..




..biskut !!



..bunga api dihati :)



..sampai raye ke 2 .. nie je follower aku .. :(


.. slamat ari raye ,, :)

cau lu .. daa !

Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Saturday, 27 August 2011

:: new wedges ::

..Assalamualaikum , salam satu malaysia ,, chewahh ~ hehe .. tadi gua pegi #parkson maa ~ g beli wedges .. ade lar satu wedges nie , cantek sangat .. cantek menarek tertarek kau memang daboom !!! wow!
.. waaa ~ nie die !
..tapi aku x beli pon wedges nie .. hehe !
aku beli yang simple2 jer .. aku beli due wedges .. hehe !


..nie satu .. simple !
..dan yang nih ! x mahal , murah jer .. ;) .. @ #parkson . hehe ..
..sekian , terima kasehh ~ hihi ..



Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Friday, 26 August 2011

:: my frenz ::



..itz me !!

Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

:: Next to you - Chris Brown FT. Justin Bieber ::

You've got that smile,
That only heaven can make.
I pray to God everyday,
That you keep that smile.

[Justin Bieber]

Yeah, you are my dream,
There's not a thing I won't do.
I'll give my life up for you,
Cos you are my dream.

[Bridge]

And baby, everything that I have is yours,
You will never go cold or hungry.
I'll be there when you're insecure,
Let you know that you're always lovely.
Girl, cos you are the only thing that I got right now

[Chorus]

One day when the sky is falling,
I'll be standing right next to you,
Right next to you.
Nothing will ever come between us,
I'll be standing right next to you,
Right next to you.

[Chris Brown]

You had my child,
(My lady)
You make my life complete.
(My lady)
Just to have your eyes on little me,
That'd be mine forever.

[Bridge]

And baby, everything that I have is yours
You will never go cold or hungry
I'll be there when you're insecure
Let you know that you're always lovely
Girl, cos you are the only thing that I got right now

[Chorus]

One day when the sky is falling,
I'll be standing right next to you,
Right next to you.
Nothing will ever come between us,
I'll be standing right next to you,
Right next to you.

[Bridge]

We're made for one another
Me and you
And I have no fear
I know we'll make it through

One day when the sky is falling
I'll be standing right next to you
Ohh ohh ohh ohhhhh

[Chorus]

One day when the sky is falling,when the sky is falling
I'll be standing right next to you,right next to you
Right next to you.right next to you.
Nothing will ever come between us,
I'll be standing right next to you,
Right next to you.

Oh nah nah
Oh yeah
Stand by my side,side,side
When the sky falls down
Oh baby
I'll be there,i'll be there

You've got that smile,
That only heaven can make.
I pray to God everyday,
To keep you forever.


Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Thursday, 25 August 2011

:: dayana amerda nyanyi lagu grenade ::


..wahhh ~ i like sesangat bile dengar dayana amerda nyanyi lagu nie .. waima pon ade salah lirik .. tapi die bawak lagu nie best sangat wey !!


Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

:: shopping ku diganggu "VIRUSSSS" ::

..Assalamualaikum w.b.t .. hye sume !! dahh tengok tajuk kat atas tuh ?? mesti korang herankan .. kenape "VIRUSS" .. sini arr aku nak cite .. b4 tuh , aku nak cite kegembiraan aku b4 diganggu si "VIRUSS" nie .. jengg jengg jengg .. haha !! ptg tadi kan , aku ngan family pegi arr shopping kat EMART ... beli barang raye pe sume ..
..nie lar EMART !!


..wow !! ramai giler !!

..mase jalan2 tuh , tetibe mata aku tertengok ( tertengok ke?? haha ) SUPRA SHOES !! waaa ~ cantek 
bro !!
..yang nie !!
..yang paling menarik perhatianku !! thiz one !!

..tapi aku kene hapuskan niat nak beli dari mind set nih , coz aku dah ade lar supra shoe nie ..
..ini die !! SUPRA aku !!
..x kan lar raye pon nak pakai supra kot .. haha !! 0rang pakai wedges gune baju raye , t kang aku pakai supra gune baju raye .. kepelikan betulll !! style entah dari pelusuk mane datangnyer gitu .. haha ..
lepas habis beli barang tuh , kitorang bebuke arr kat SCR .. tau kan SCR tu ape?? x kan ar x tau plak .. hihi ..

..nie die SCR !! boleh bace kan ? :)

..kawasan restoren die ..


..my pebret !! chicken rice SCR !!

..dahh kenyang2 tuh , pe lagi .. balekk ar !! haha .. balek tu , bukan maksud balekk umah truss .. balek dari tempat tu jer .. then , singgah lagi satu tempat .. SUPER SAVE , Demak Laut .. tempat murah punyer .. hehe .. belom habiss g barang yang nak dibeli .. singgah sini arr beli barangg kelengkapan umahh utk raye nih ... hehe ..Arrrrrr .... start cite !! kat sini arr aku diganggu kehadiran "VIRUSSS" tuh .. huh !!!

"VIRUSS" = kawan makan kawan


Adoyaiiii .. x nak arr aku nak cite hal orang .. lebih2 lagi bulan Ramadhan Al-Mubarak nie kan .. kite nak cari  pahale , bukan nak cari dose .. hehehhehe .. k , "VIRUS" tu memangg "baek" orang nyer .. "setie" pade kengkawan .. "x khianat" kawan ... huh !!! memang "BAEK" giler lar die nih .. aik , nape word yang aku tulis ada ( " " ) ... korang paham2 lar nape ku tulis cam tuh .. kite kan budak skulahh TADIKA .. belajar ayat berlawanan .. ( perasan maseh mude (: ) .. haha ..
..after aku terjumpe dan diganggu "VIRUSS" tuhh , memangg x de mood nak pileh2 barang .. uh !! darah naek atas kepale dahh bile terfikirkan "kebaekan" si VIRUSS tuh buad kat aku ...
shoppinggg indahku diganggu !!! Aku memanggg "SUKE" sangat kat kAU, VIRUSSS !!

p/s :: ..janganlar korang mengkhianati kawan korang .. hanye kerane korang dengki kan die , bab die dapat ape yang die nak , tapi korang x dapat ape yang korang nak .. lebeh2 lagi tu memang kawan rapat korang .. memang close giler lar .. korang x rase pon , ape yang kawan korang rase bile korang mengkhianati die , memfitnah die , memburukkan die ..kalau korang nak tau , dalam haty kawan korang tu , memang penoh penderitaan .. dan mungkin die x kan memaafkan korang bile korang mntak ampun kat die ..
Lu PK lar sendiri !!! =(
Renung-renungkan dan slamat beramal .. 







Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Monday, 22 August 2011

:: mode raya ::

..Assalamualaikum yer semuenyer , ;) .. mode raye !! dah raye ke ??!! hehe , lom agi , tengok blok aku , dah de lagu raye , saje jer lar .. nak rase mode raye lebih awal ,, hahah !!


..dah beli ke barang raye ?


..jangan lupe buat nie ek , hehe .

..lastly , lau balik kpg tu , aty2 bawak kete k .. ingatlah org yg t'sayang . 
..daaaaa~



Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Saturday, 20 August 2011

:: wow ,, karipap karipap cinta !! ::

..Assalamualaikum sume .. wow !! aku nyer tajuk .. huh !! mengancam!! kot ... hehe .. haa ~ sini aku nak cite siket .. semalam aku tengok die punyer the making of .. wahh ~ best bro !!

TIDAK dinafikan sentuhan pengarah terkenal, Othman Hafsham atau lebih mesra dipanggil Hafsham dalam menghasilkan filem romantik komedi mendapat maklum balas yang positif daripada penonton ..
..Buktinya dapat dilihat menerusi filem Adik Manja sekitar 1970-an dan Mekanik (1980-an) yang masih menjadi sebutan dan ditayangkan sehingga kini..  
..Karyanya yang mempunyai identiti tersendiri membuat–kan Hafsham berjaya meraih Anugerah Skrip Terbaik bagi filem Adik Manja pada Festival Filem Malaysia Pertama (FFM1) 1980 diikuti Pengarah Terbaik untuk filem Mekanik pada FFM4 dan filem Rahsia di FFM7..  




..Selepas hampir sedekad tidak mengarah, Hafsham kembali dengan buah tangan terbaru dengan genre romantik komedi, Karipap Karipap Cinta (KKC) .. Filem yang diadaptasi dari novel terlaris karya Nazri M Annuar ternyata mempunyai keunikan tersendiri ..

..novel karipap karipap cinta !!

..wow ! my febret actor , Gambit Saifullah ada gak dalam cite .. bestt tuu ~ hihi .. selain tu , ada gak pelakon lain ,  Mellia Aimellia, Syawal Ruslan, Eman Manan, Elyas Iskandar, Syamira Azmil dan P Jagen ..




..Gambit saifullah ..

..filem terbitan Cinematic Pictures ditayangkan di pawagam mulai 30 Ogos nie .. nantikan tau ..


!! KARIPAP KARIPAP CINTA !!




Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Friday, 19 August 2011

:: jalan penat jalan ::

..Assalamualaikum ... alolo , tomey nyer budak nie .. hehe ..

..okay2 , straight to tha point .. aku penat sesangat ari nie .. awal2 pagi dahh bangun .. 1st , pegi hospital nie .. huh ! awal pagi dah cium bau ubat .. waaa~~~ gua x tahan lorhhh ....=,=

..Timberland Medical Centre ..

..Eyes specialist hospital ..

..lebih kurang 1 jam 30 minit dalam tu ... akhirnya ,, kluar gak dari situ .. yeaa2 .. =) , xde cium kewangian ubat lagi .. haha!!
..lepas tu , aku g jap India Street .. wahhh ~~ banyak nyer baju kurunggg ... tegugat iman ku beb !! haha ..

..nie hah .. tengok lar ..


..nie lagi .. wahh ~~

..ini aku suke .. lembut jer caler die .. aku nak yangg nie !!! bolehhh ?? haha !!


..borong barang at sane arr .. haha !!



..ade ke nak bagi tip cam ne nak borog barang china ?? huhu ~

..lepas habis borong2 tu .. baru lar aku g Emart ... nak hantar hp ku rosak .. waa ~ bajett lari di bulan puase .. huhu =(

w100i spiro

..hp aku !! waima pun x secanggih yg lain , tp aku sayang sgt kat  hp nie !!

k .. lar .. aku nak tido lar .. penattt~~ 
..daaaa ~~ =)





Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Tuesday, 16 August 2011

:: Dayana Amerda Hiburkan Anak Yatim ::

BIARPUN usianya masih lagi mentah, juara Idola Kecil 2, Dayana Amerda menunjukkan rasa prihatinnya apabila meluangkan masa dengan menghiburkan mereka yang kurang bernasib baik.


Walaupun baru berusia 12 tahun, Dayana atau nama sebenarnya Siti Amirah Dayana Mohd. Amerullah, mampu membuatkan anak-anak yatim dari Mahat Tahfiz al-Quran & Rumah Anak-Anak Yatim Al-Sagaff, Selayang, Selangor terhibur dengan persembahannya.


Mendendangkan lagu dari album sulungnya yang dilancarkan pada Jun lalu, Dayana kelihatan seperti penyanyi profesional.


Bagaimanapun, jelas Dayana, dia sebenarnya terharu apabila diberi peluang untuk bersama meraikan anak-anak yatim berkenaan.


Baginya, dalam menyambut dan meraikan kehadiran Ramadan yang penuh berkat ini, masyarakat tidak seharusnya melupakan mereka yang kurang berkemampuan.


“Saya gembira kerana diberi peluang ini untuk saya bersama-sama meraikan rakan-rakan yang kurang bernasib baik.


“Lagipun adalah lebih bermakna apabila kita dapat menyambut kehadiran Ramadan ini bersama dengan saudara seagama sendiri.


“Selain itu, saya juga rasa ini adalah cara terbaik untuk mendekati mereka agar mereka juga dapat menyambut Ramadan sama seperti kita,” katanya ketika ditemui di majlis berbuka puasa anjuran Hotel The Saujana, Kuala Lumpur, baru-baru ini.


Tambah anak sulung dari tiga beradik itu lagi, dia teruja apabila diberi peluang untuk bersama menjamu selera menikmati juadah berbuka puasa bersama dengan anak-anak yatim berkenaan.


“Bukan selalu dapat bersama dengan mereka dan saya bertuah kerana diberi peluang ini. Saya harap selepas ini mereka akan diundang lagi,” jelasnya.


Pengurus Keselamatan hotel berkenaan, Hamidun Ismail berkata, aktiviti meraikan anak-anak yatim itu telah menjadi acara tahunan Hotel The Saujana dalam menjalankan aktiviti tanggungjawab sosial.


Tambahnya, setiap tahun di bulan Ramadan, pihaknya akan membawa anak-anak yang kurang bernasib baik untuk bersama menyambut bulan yang penuh berkat itu.


“Rutin ini sememangnya telah menjadi aktiviti tahunan kami di mana kami akan mencari rumah-rumah anak yatim yang memenuhi kriteria yang telah ditentukan.


“Oleh itu, apabila berjumpa rumah kebajikan yang menepati apa yang kami gariskan, mereka akan kami bawa untuk bersama menikmati juadah berbuka di hotel.


“Selain daripada itu, kami juga akan menghulurkan bantuan mengikut keperluan mereka agar dapat meringankan kesusahan yang mereka tanggung,” katanya.


Tambah Hamidun, majlis itu sepatutnya turut dihadiri oleh penyanyi popular tanah air, Fauziah Latiff atau Jee.


“Mengikut perancangan awal, Jee dan Dayana akan berkongsi pentas untuk menghiburkan anak-anak yatim ini.


“Bagaimanapun, di saat akhir, Jee tidak dapat hadir kerana kurang sihat. Walau apa pun kami bersyukur kerana apa yang kami rancang tetap berjalan dengan baik dan anak-anak ini dapat diraikan,” ujarnya.




Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Sunday, 14 August 2011

:: Tanda-tanda Awal Jatuh Cinta ::

1) You ada ramai kawan tapi dalam banyak-banyak tu you asyik ingat kat dia sorang jer..dia sihat ke tak..dia dah makan ke belum.. dia ingat kat you ke tak.

2) You jadi resah gelisah kalau tak dapat dengar suara dia, You jadi malap, kelabu asap, tapi bila dengar suara dia YOU automatik segar bugar, perut lapar terus kenyang..

3) Uiii.. You cemburu bila dia bercerita tentang kecantikan/kehenseman perempuan/lelaki yang dia jumpa.. Kekadang YOU rasa You kecik hati dengan dia pasal asyik cerita pasal orang lain yang lebih hebat dari YOU.

4) YOU dapat jumpa dia sekali jer dalam sebulan so bila dapat jumpa dia YOU rasa macam dunia ni YOU yang punya. Balik rumah wajah dia asyik terbayang di mata YOU tapi YOU pun hairan kenapa YOU mesti ada perasaan macam tu terhadap dia..

5) Surat, kad raya, tiket bas, sampah atau apa saja pemberian darinya, YOU simpan sampai penuh almari rumah YOU. Kalau ada lipas gigit salah satu barang pemberian darinya pasti mampus lipas tu YOU gigit balik…uiii..ganehnyer.. wakakakak….cam betul jerk! heh…. :?

6) Kadang kala YOU sengaja buat perangai nak bagi dia jeles kat YOU tapi dia sikit pun takder respon sebaliknya YOU sendiri yang makan hati..tapi YOU tak sedar kenapa You buat macam tu.. kenapa You nak bagi dia jeles kat You?

7) YOU percaya padanya. YOU sedia berkongsi apa saja cerita dengannya. YOU juga suka mendengar celotehnya walaupun kadang-kala ceritanya membosankan You tapi You tetap sudi melayan karenahnya.

8) Bila family YOU sebut pasal jodoh, YOU cakap belum ada calon tapi dalam kepala otak YOU dok terbayang-bayang YOU bersanding dengan dia..cis!!

9) Hmm…itu adalah secebis perasaan YOU kat dia namun apakah makna perasaan tersebut? Nak kata kawan biasa..kenapa You treat dia bagus semacam jer? Alah mengaku sajalah yang You ni dah jatuh hati padanya..

AND, last but not least…
10) YOU tau tak mengikut survey, itu adalah sebahagian daripada tanda-tanda awal orang yang dah JATUH CINTA. Perasaan tu sedikit sebanyak akan menyiksa diri You sendiri. YOU tau kenapa? Sebab You punya ego tu tinggi sangat…apa susah sangat ker You nak declare yang You ni betul-betul falling in love kat dia..ops..i’m sorry… perempuan memang la susah sikit takut perigi cari timba pulak kan..tapi setiap orang ada cara tersendiri..

Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Saturday, 6 August 2011

:: Belajar Ubati Kekecewaan ::

RASA kecewa atau kesal ada pada setiap orang. Bagi remaja, perasaan ini memang sudah sinonim. Masalah keluarga, putus cinta dan gagal dalam peperiksaan adalah antara punca utama. Kebiasaannya apabila sudah terkena ‘penyakit’ kecewa, ramai yang sukar mengikisnya.

Berasa kecewa atau kesal adalah normal, malah anda boleh dikatakan ‘tidak normal’ jika tidak pernah berasa kecewa sepanjang hidup! Bagaimanapun, jangan biar ia menguasai diri hingga mendorong anda bertindak luar dugaan dan mengalami tekanan yang boleh merosakkan diri dan kerjaya.

Sebagai remaja, anda perlu mengharunginya dengan matang. Cuba belajar untuk mengubati kekecewaan. Tidak semestinya rasa kecewa itu akan berterusan kerana jika kita yakin dan terus bersemangat pasti ada harapan pada masa depan.

Berikut beberapa panduan untuk membuang rasa kecewa:

- Terima kenyataan
 Kita hanya mampu merancang, Tuhan yang menentukan. Sebagai manusia, kita tidak boleh menentukan kehidupan kerana segalanya bergantung kepada takdir dan ketentuan Ilahi. Apa yang boleh kita lakukan ialah berusaha mengubah nasib kita.

Ada ketikanya kita bernasib baik, tetapi ada masanya kita juga diuji pelbagai dugaan. Rasa kecewa itu antara ujian dan dugaan yang diberi kepada kita. Hadapinya dengan tenang dan reda kerana selain memiliki hikmah tertentu, ia pasti mengajar kita supaya lebih berhati-hati dan menjadikan kita insaf.

- Berfikir Senaraikan pro dan kontra apabila anda membuat sesuatu keputusan supaya anda tidak berasa terlalu kecewa apabila berlaku perkara yang tidak dijangkakan.

Biarkan ia berlalu dan lama-kelamaan anda akan dapat mengatasinya sendiri.

-Berfikiran positif Cuba kenang kembali peristiwa kerana kebahagian yang anda miliki hari ini mungkin disebabkan pengalaman silam anda. Memang sukar untuk berfikiran positif apabila berdepan dengan sesuatu tragedi.

Jangan terlalu mengikut perasaan, sebaliknya tumpukan kepada perkara positif yang pernah anda lakukan dalam hidup. Ia pasti banyak membantu apabila anda berdepan rasa kecewa.

- Luahkannya Bahaya jika memendamkan rasa kecewa kerana ia boleh memakan diri. Kesannya anda boleh mendapat kemurungan dan tekanan (stress).

Apa yang penting, anda perlu berkongsi rasa itu dengan menceritakannya kepada orang yang lebih rapat dengan anda. Bagi remaja, ibu bapa adalah individu paling sesuai. Jika anda mengadu, sedikit-sebanyak perasaan kecewa itu akan reda dengan pujukan, nasihat dan semangat yang anda peroleh daripada mereka.

- Beri tumpuan pada hidup Teruslah berusaha untuk mencapai matlamat diinginkan. Apabila anda mempunyai fokus, segala cabaran dan rintangan boleh dihadapi dengan mudah. Apa yang penting, jangan biarkan perkara remeh menghantui anda sehingga membuatkan anda kecewa.

Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Friday, 5 August 2011

:: Rahsia Di Sebalik Tulisan ::


Tiap manusia ini mempunyai corak tulisan yang berbeza-beza. Walaupun ada yang cuba untuk meniru tulisan orang lain, tapi jika diperhatikan sebaik mungkin pasti ada perbezaannya. Dipercayai, melalui tulisan juga kita boleh belajar mengenali diri seseorang. Wah! Ini sudah bagus kan? Tapi ada syaratnya. Alah, bukannya susah. Tapi tulisan yang hendak di’baca’ itu mestilah ditulis dalam keadaan tenang. Seandainya ia ditulis dalam mood yang tak tenteram dan tergesa-gesa, mungkin tulisan itu lebih kotor dan hodoh.. Itu tak boleh dikira kerana bentuk tulisan yang tergambar itu bersifat sementara saja.

[Tulisan berubah-ubah] Ada orang yang bentuk tulisannya tidak pernah berubah-ubah sejak dari dulu lagi. Ha..itu menandakan bahawa dia juga seorang yang sukar untuk berubah. Maknanya dia lebih suka mengekalkan personaliti dirinya yang sedia ada sejak dulu. Sebaliknya jika tulisannya sering berubah-ubah, bermakna dia sentiasa mengalami pembentukan dan pembangunan personaliti dirinya malah dia juga bersikap individual. Dari segi membuat sebarang keputusan, orang yang tulisannya tidak berubah sejak dulu lagi lebih tetap pendirian dan lebih tegas. Manakala mereka yang sering berubah corak tulisan mereka dikatakan lebih mudah untuk berubah fikiran. Bukan bermaksud mereka ini tidak berpendirian langsung tapi keputusan mereka itu masih boleh dipengaruhi oleh orang lain.

[Kecondongan tulisan] Tegak – Sekiranya tulisannya itu tegak saja bermakna dia seorang yang rajin, bertanggungjawab, pandai bergaul dengan orang lain dan sikapnya amat menyenangkan. Dia juga mampu membuat keputusan dengan wajar dan tepat.

Condong ke kanan – Orangnya bersikap terbuka sama ada dalam pergaulan biasa atau hubungan cinta. Namun dia ini juga sentiasa memerlukan bantuan dan tunjuk ajar daripada orang lain dalam apa juga yang dilakukannya. Dalam erti kata lain, mereka ini kurang yakin dengan tindakan yang diambil dan memerlukan pendapat dan pandangan orang lain untuk menyakinkan diri mereka sendiri. Mereka juga mudah ditimpa perasaan cepat bosan jadi sebab itu cukup pantang kalau mereka kena tunggu lama!

Condong ke kiri – Dia ini seorang yang sensitif walaupun mungkin dari segi luaran nampak dia ini seolah-olah tak kisah sangat. Selain itu, dia juga seorang yang amat berhati-hati dalam apa juga yang dilakukannya kerana dia tidak mahu timbulnya sebarang penyesalan di kemudian hari nanti. Walau bagaimanapun jangan tak tahu, mereka ini seorang yang cukup setia kepada orang yang dicintainya! Cayalah!

[Saiz tulisan] Besar – Ini menandakan dia seorang yang kurang matang namun dia inginkan orang lain mengikut caranya. Sebab itu mungkin akan timbulnya perselisihan dengan orang sekeliling. Bahkan dia juga amat gembira jika ada orang yang memandang tinggi terhadap keupayaan dirinya.

Kecil – Bentuk tulisan kecil ini menandakan dia seorang yang berfikiran jauh dan bersikap akademik. Selain itu dia juga sebenarnya seorang yang sensitif dan mudah tersentuh jiwanya.

Semakin lama semakin besar – Jika dilihat, mulanya saiz tulisannya taklah besar sangat tapi semakin banyak dia menulis, saiznya bertambah besar. Ini menandakan dia seorang yang berfikiran terbuka tetapi agak kurang berhati hati dalam tindakannya.

Semakin kecil – Ha.. ini pula membawa maksud bahawa dia seorang yang cukup berhati hati tetapi suka menyimpan rahsia. Tapi awas, dia mungkin sanggup berbohong untuk menutup kesalahan dirinya. Kata orang, bohong sunat!

[Bentuk tulisan] Lebar – Ia menandakan bahawa dia seorang yang aktif dan suka melibatkan diri dalam pelbagai persatuan dan pertubuhan. Selain itu dia juga gemar mengembara sambil bercuti. Tapi nampaknya dia ini kurang bijak dalam menjaga hati teman-teman.

Tulisan kurus – Ternyata dia akan melakukan perkara-perkara yang hanya digemarinya saja.

Tulisan bersegi empat – Otak matematik rupanya dia ni.

Tulisan bulat – Ini menandakan dia seorang yang suka bergaul dan penyayang.

Bersambung – Pemikirannya berdasarkan logik.

Bercerai cerai – Segala tindakannya lebih cenderung mengikut gerak hatinya saja!

[Jarak tulisan] Tulisan jauh – Sekiranya dia mempunyai jarak antara tulisan agak jauh, bermakna dia sukar didekati dan tak suka orang lain terlalu rapat dengan dirinya. Bukan apa, jika dia mungkin akan bersikap mengongkong atau bergantung pada orang-orang yang rapat dengan dirinya itu.

Tulisan rapat – Memang mudah untuk berdampingan dengan dia ini kerana dia juga berfikiran terbuka.

[Ruangan di tepi]
Perhatikan ruang yang ditinggalkan pada muka surat itu. Sekiranya :
 Ruang kiri kanannya sama, jarak ruang di kiri dan kanan muka surat itu adalah sama besarnya -Itu bermakna dia seorang yang berfikiran optimistik.

Ruang muka surat sebelah kiri kecil – Itu menandakan dia seorang yang amat sensitif sebenarnya!

Ruang muka surat kanan kecil – Sememangnya dia seorang yang rajin namun sukar membuat pertimbangan yang sewajarnya.

Penuh satu muka surat – Ternyata dia seorang yang amat tegas dan mempunyai banyak ide bernas yang boleh dikongsi bersamanya


Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

:: kiss the rain ::



..how can i express myself in a couple of

simple words that would explain everything?
life has stopped from the moment he's gone ..


i refused to believe when

he swore he loves me ..
i was afraid of my feelings and of being hurt ..
..yet again ...


but he was so sincere with everything 

he did ..
with every word he said ..
with every kiss he gave ..
and one day i believed him ..


i believed that somebody

can truly love me ...
he made me to believe ..
and i expressed all my feelings in every
way i could ...


i trusted him ..

i thought a man cannot
pretend that much ..
but how mistaken i was ..
he played his role so cool he would've
won an Oscar if somebody was filming him
at a time ..



on day i woke up with that

terrifying feeling of emptiness 
and fear .. i didn't know
what was going on ..
and then i've realised ..
... he was gone ...
.. to somebody else ..


he left me with waterfall

of tears and all the
sadness in the world ...
he had gone .. forever ...
.. and no matter how much i try , 
i cannot stop these tears :(
CAN YOU????


he said he loves me ..

and i trusted him ..
why did he choose me for his
brutal game ???


WHY ?????

what had i done wrong ??


i met him there ..

almost a year later ..
when i thought all my feelings were gone
with the winter snow ...


i could hardly stop

myself from hugging him ...
kissing him ...
even touching him ...
but i did .
i hid my feelings ...
i knew it was the right thing to do ..


i would prefer him to be 

indifferent to me ..
but he wasn't ..
i could see in his eyes ..
why didn't he say anything ?
he didn't ask for me back but i could see
he still had feelings for me ...
insane ...


i feel so empty ..

 and i need no other man ...
.... but him ...


he will never find out how i feel ...

cause i will never tell him ...
or to anyone ...


and nobody can forbid me to

miss his hugs ...
his words ..
is kisses ..
to miss not seeing him ....


i want him to be happy ..

even if i'll never be his 
because when you love ..
you wish all the happiness for the man ...


even if it means you'll

be left with nothing but
the ocean of tears ...


all you need is just a box of 

tissues to wipe those tears away ..
and somebody who cares ..
your parents or friends ...
need to find something good in the 
dreariness of the days ...


you will get through it ..

i will get through it ...
because life doesn't stop there ...
i hope it won't stop there ...


one man said lovee hurts ..

yes it does ..
but one day i'll meet the right guy .
i believe i will ...
..otherwise ...
.. life will lose its sense ..


Terima kasih sebab sudi baca !! ツ