Sunday, 25 December 2011

:: all about u ::

..Assalamualaikum w.b.t ...

haaaa .... my new entry .. title .. huh !! "all about u" ?? but , about who ??? haha ... about my MR.MICKEY .. ^_^V peaceee!!! hari2 aku gayut ngan MR.MICKEY , tapi tak plak die bagi aku barang mickey .. ngeee .. nak barang mickey upenyer .. haha!!





..nak yg nie , pleaseeee .... casing mickey jer .. pleasee pleasee .. :p
tak besar mane pon yang aku nak .. tu jer .. tapi , yang ade now ,,,



wristwatch !!! huh !!



sweater !! lain yang aku nak . lain yang ade .. tak aci !! uwekkk !! :p



..lau ade yg bagi one set nie kan best !! haha !! gurau jer .. k bye !


Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Thursday, 22 December 2011

:: 2 years ::

..Assalamualaikum w.b.t ..

..ary nie aku cdeyh sesangat .. hidup pun x menentu .. :( .. lame nie dahh kitorang KAWAN .. but , macam x KAWAN jer .. aku x tau lar yg aku x pndai nk lyn ke die yg x layan aku ... hmm .. mood yg x tenteram ,,, !!!















..Keraguan ini bukanlah padamu
Masih tercari-cari bayanganmu
Tak sanggup aku kehilanganmu ...

-> pic credit by , nabilla !!


Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Tuesday, 20 December 2011

:: special day , my fren ::

..Assalamualaikum w.b.t ..

..ary nie .. nak cte pasal my fren yg dah meninggalkan zaman bujangnyaaa ... chewahh !! haha .. ku x tau ar nak cte ape lam nie .. just nak letak pic2 kenangan ar .. hehe ;)


..yeahhhh !! menyatukan 2 insan !! ;)


..nie ar ,, aku ngan kawan ku tuh ,, norfasihah !! ;) cute kan die .. simple je mase nie , just akad nikah jer ..


we are bestfriends 4 ever !!!! ;)


1 2 3 !!! snap again !! ;)

tu jer lar ! mls nak letak banyak2 ,, hehe .. k daaa ~


Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Monday, 19 December 2011

:: tiada maaf bagimu ::

Mengapa harus kita berpisah
Setelah lama kita bercinta
Tiada kesalahan yang ku perlakukan
Yang menyakiti hatimu

Mungkinkah ini kerna hasutan
Menarik diri tanpa alasan
Tapi tak mengapa
Ku takkan kecewa
Kau turut kata hatimu

Kini kau datang kembali
Memohon maaf dariku
Ku tak sudi memandang mu
Pergi kau dari hidupku

Tak usah kau menyesali
Cinta bagi ku sekali
Kini silakan kau pergi
Sedikit ku tak kecil hati

Oh tiada lagi maaf bagimu
Hati ku takkan terpujuk lagi
Suatu masa dulu kau tinggalkan daku
Yang dahagakan cintamu ..


Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Saturday, 17 December 2011

:: friendships poem ::

..Assalamualikum ..

..rytok x twuk eyh pa yg t'jadi senanya .. asa mcm kosong jak eyh .. hmmm .. apa yg ada lam pkiran nektok "STTK" ... mizz glak2 ngan cdak nya aie ... sumpahhh !!! asa mok ada ngan cdak nya jak waktu tok !!! p xpat .. suma daa hal masing2 .. :(

My Bestfriends !!!

You've been there for me
through the good times and bad
I know I can count on you
to be there when I'm sad

Life without you
just wouldn't be right
I wouldn't be able to get through
each day and night

When I've had a bad day
I know that you're only a call away
When life takes that crazy turn
You are always there to help me learn

We've had so many good times together
I know we'll be best friends forever
No matter where we are
I know we'll never be too far

You're my idol, my sister, my friend
We'll be together till the end
Even when we're old and gray
You'll be here still,
to help me get on my way ..





..rindu gilak2 dah .. mun kat skull lok best gilak2 .. !! dapat sama2 ngan cdak ..

I was sitting here thinking
of the words I want to say,
but they just wouldn't come out right
so I found a different way

I got a piece of paper
and I wrote this poem for you,
but there's no way to thank you
for everything you do

For always being nice to me
and staying by my side,
for helping fix my problems
and never leaving me behind

For accepting my thoughts and feelings,
though you do not understand,
for never giving up on me
and being my best friend

For making me laugh
and letting me cry
and saying you'd miss me
if I were to die

Everything you mean to me
you could never know
In all the ways you've changed my life
I could never show

The way you take care of me,
you're my shining star
and though it's so incredible
that's just the way you are

Before I get too mushy
it's time for me to go,
but before I leave this ink-filled page
there's one thing you should know

As long as we are living,
no matter when or where,
if you ever need me
just call and I'll be there

I'll climb a thousand mountains
and swim a thousand seas
anything to be there
'cause you've been there for me ...


Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Friday, 16 December 2011

:: Beza Cinta dan Seks ::

..Assalamualaikum w.b.t ..

-> Cinta itu keperluan hati dan seks pula keperluan nafsu tapi kedua-duanya mempunyai kaitan yang kuat antara satu dengan yang lain. Sesetengah pihak cuba menjadikan cinta sebagai jambatan untuk mendapatkan seks. Jarang sekali orang menggunakan seks sebagai cara untuk mendapatkan cinta (kecuali yang terlalu ‘Desperado’).

-> Sebagai pasangan yang selalu ingin membuktikan kejujuran dan kesetiaan, mereka ini akan mudah kecundang. Kerana tak mahu pasangan mereka berkecil atau berubah hati mereka sanggup menyerah. Bukan ingin menghentam lelaki tetapi yang selalu mengambil kesempatan terhadap isu sayang dan cinta ini adalah kaum Adam. Pernahkah kita terdengar cerita dirogol teman wanita sendiri? Tak salah kalau kita menyayangi seseorang tapi janganlah terlalu taksub kerana yang rugi nanti adalah diri kita sendiri bukannya mereka dan keluarga mereka.

-> Bila menyentuh isu cinta ramai yang jadi mangsa dan kebanyakannya ialah kaum Hawa. Tak dinafikan kaum Hawa kaum yang lemah tapi beringatlah wahai kaum Adam, anda belum terkena buku dengan ruas. Tambahan lagi di zaman yang serba cyber ini pasangan yang sanggup menunggu untuk diijabkabulkan merasa the real honeymoon boleh dibilang dengan jari. Itu semuanya beralaskan cinta.

-> ‘The Conquerer’ adalah gelaran yang paling sesuai untuk mereka yang menjadikan seks sebagai jalan paling mudah untuk menakluki seseorang! Sepatutnya mereka-mereka ini ditembak dengan senapang gajah! Janganlah menjadikan alasan cinta sebagai penyebab untuk mendapatkan apa-apa pun ianya sungguh tak adil untuk sesetengah pihak. Cinta sepatutnya dijadikan sesuatu yang sungguh indah untuk dikenang, bukan sebagi bahan untuk menangis dikala teringatkan kenangan lama.

-> Walau apa pun cintailah diri anda dahulu sebelum anda menyintai orang lain kerana diri anda adalah zat anda..

( copy jer nih ... ;) , buat renungan bersama k )


Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

:: aduiiii ::

..Assalamualaikum ...
huhhhh !!!! lame nyer x update blog ! dah ase noob je ngan blog nih ... huhuhu ... x tau dah nak wat pe ...





my fren , Erni Edayuni !!!!! awak dah x update blog juwak kaa ??
...bowrink dah saya tok eyh !! huhu !!
...aku pun dah x ase sewelll ... tetibe jer letak pic nie kan ? hahaha !! :P

Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Monday, 26 September 2011

:: birthday ::

..Assalamualaikum ,,,



waaaa ~ special day 4 me ari nie .. my birthday !! hurayyy ... aku dah smakin tua ... dan aku akan berusaha menjadi lebih matang ... haha ....



__________HAPPY BIRTHDAY TO ME!! HAHA!!___________




Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Monday, 19 September 2011

:: __TRAY 2 FACE__ ::

..Assalamualikum w.b.t ..
Persahabatan memang sangat indah, banyak kenangan indah di dalamnya .. Sahabat juga sangat berharga, hidup tanpa sahabat mungkin rasanya seperti hidup di perahu kecil yang terapung di tengah lautan .. Memiliki ramai sahabat memudahkan kita untuk menyelesaikan tugas maupun meringankan beban ..
hmmm ,, apabila seorang sahabat yang mengkhianati kita??
jika kita memang sudah anggap dia kawan sejati kita ,,
kawan sehidup semati .. dan tanpa kita sedari , dia menusuk kita
dari belakang .. apakah perasaan kita waktu tu ???

aku nak cite satu bende nie ,, cite kawan ... memang jadi kat aku sendiri ... kot ..
haha .. aku memang dah lame kenal die .. satu skull .. pastu mase form 4 , aku pindah skolah .. dia pon pindah skolah yg same gak .. aku memang dah anggap die kawan sejati ar ... ke klas same ,, pegi makan same .. sume bende dibuat same2 .. memang best giler lar waktu tuh .. rase nak stay jer kt waktu tu jer .. tapi x sangke .. sanggup die buat aku camtu ... menikam aku dari belakang .. k .. aku start cite .. dulu aku couple ar ngan sum1 nih .. tapi die skull kat lain .. kite berhubung gune handfon jer .. aku tggal kat hostel ,, bkn asrama penuh , tapi kitorang hanya diwajibkan hostel oleh pihak skolah jer .. so , bawak handfon curi2 ar ke hostel .. ade satu malam tu, aku dah antar balik handfon aku tuh .. dah x de kdt .. mlz nak bazir duit g nak mreload ,, so , couple aku tu contact aku kat num kawan aku uh .. .. x tau ar plak aku , yg kawan aku tuh contact sepanjang malam dengan couple aku tuh .. lau sekadar biase2 jer x pe ar .. tapi nie x .. die cite tentang aku .. lau cite betul x pe ,, nie x , cite fitnah sume .. sampai si couple aku tu pon benci kat aku ..

die percaye trus kat kawan aku tuh .. x puas die cite kat my couple , die cite plak kat budak lelaki nie .. die jelez aku rapat dengan budak lelaki tuh .. sebab tu ar die cite bende x baik kat budak tu .. die fitnah aku macam2 .. sampai budak lelaki tu pon caye kat die .. die nie memang talam 2 muke .. TRAY 2 FACE !!! depan kite nampak baik ! tapi belakang macam s**L ... sejak tu , aku ngan budak lelaki tu x close agi

.. staun lpas tu , budak lelaki tu pon tau cite sbenanyer ... n couple aku mase tu pon cite die ... bape lame aku tanggong derita uh !! skarang kawan aku tu datang balik ngan aku , dan aku lom dapat trime die agi .. aku maseh blom dapat maafkan die agi .. aku DENDAM ngan die ... gara2 die sume musnah .. hancur .. hilang !! aku BENCI die sangat2 .. x penah aku nak benci orang teruk macam nie sangat .. tapi sebab perangai s**L die tuh , aku benci die !!
( xde kene-mengene yg hidup atau yg tlah menemui ilahi ;) )



Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Sunday, 18 September 2011

:: chickenpox ::


..Assalamualaikum w.b.t ,,
sedeh aku nih ... kene demam ,, bukan demam biase , chickenpox pulak tuh ,, huhu :(
nak angkat susah ,, nak baring susah ,, nak jalan susah .. nak makan pon susah ... sume susah .. dah macam ibu lepas bersalin dahh ... terokkk gilerrr ... :(



Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Saturday, 10 September 2011

:: Berkat di sebalik membaca Bismillah ::

..Assalamualaikum w.b.t ,,



"Ada seorang perempuan tua yang taat beragama, tetapi suaminya seorang yang fasik dan tidak mahu mengerjakan kewajipan agama dan tidak mahu berbuat kebaikan. Perempuan itu sentiasa membaca Bismillah setiap kali hendak bercakap dan setiap kali dia hendak memulakan sesuatu sentiasa didahului dengan Bismillah. Suaminya tidak suka dengan sikap isterinya dan sentiasa memperolok-olokkan isterinya. Suaminya berkata sambil mengejek, "Asyik Bismillah, Bismillah. Sekejap-sekejap Bismillah."

Isterinya tidak berkata apa-apa sebaliknya dia berdoa kepada Allah S.W.T. supaya memberikan hidayah kepada suaminya. Suatu hari suaminya berkata : "Suatu hari nanti akan aku buat kamu kecewa dengan bacaan-bacaanmu itu." Untuk membuat sesuatu yang memeranjatkan isterinya, dia memberikan wang yang banyak kepada isterinya dengan berkata, "Simpan duit ini." Isterinya mengambil duit itu dan menyimpan di tempat yang selamat, di samping itu suaminya telah melihat tempat yang disimpan oleh isterinya. Kemudian dengan senyap-senyap suaminya itu mengambil duit tersebut dan mencampakkan beg duit ke dalam perigi di belakang rumahnya.


Setelah beberapa hari kemudian suaminya itu memanggil isterinya dan berkata, "Berikan padaku wang yang aku berikan kepada engkau dahulu untuk disimpan." Kemudian isterinya pergi ke tempat dia menyimpan duit itu dan diikuti oleh suaminya dengan berhati-hati dia menghampiri tempat dia menyimpan duit itu dia membuka dengan membaca, "Bismillahirrahmanirrahiim." Ketika itu Allah S.W.T. menghantar malaikat Jibrail A.S. untuk mengembalikan beg duit dan menyerahkan duit itu kepada suaminya kembali.

Alangkah terperanjat suaminya, dia berasa bersalah dan mengaku segala perbuatannya kepada isterinya, ketika itu juga dia bertaubat dan mula mengerjakan perintah Allah, dan dia juga membaca Bismillah apabila dia hendak memulakan sesuatu kerja."



Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Wednesday, 7 September 2011

:: bubbye ::

Assalamualaikum w.b.t ,, 
laz aku update .. x tau nak cakap ape ,, hanye pic2 nie yg bisa berbicara .. =(





_______i will mizz u !!___________


Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Tuesday, 6 September 2011

:: sweet couple ::






..aku nak jadi cam ne , haha !!





Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

:: selamat tinggal ::


..Assalamualaikum ,, salam ! malaysia .. hmm .. aku daahh nak keje .. jarang ar aku nak online g ... n mayb , x online2 g kot ,, tggu mase dlm b'mggu2 agi kot .. huhu ..

..confirm dahh aku start keje esok ,, then , aku stay kat sane je ,, x balek umah .. waa !! lappy di sini , diri ku di sane ,, uh ! x dpt ku bayangkan beb !! x pe ar .. t aku keje .. aku kumpul wit , aku beli ar lappy sendirian berhad .. haha !!


Terima kasih sebab sudi baca !! ツ