Sunday, 19 February 2017

Trip Cameron Highlands


TRIP CAMERON HIGHLANDS (28/JANUARI/2017) ..  Assalamualaikum w.b.t .. 1st entry pada tahun 2017 .. Setelah sekian lama meninggalkan dunia blog .. Chewahhh hehehe .. Tak nak cerita panjang laa .. Cuma sekadar nak melengkapkan belog dengan gambar-gambar kenangan .. ☺



Habis je sarapan pagi di Masjid Tanah Rata , terus pergi ke Cameron Lavender .. Kat sini macam-macam jenis Lavender ada .. Dari dalam negara sampai luar negara .. Ye ke ? hmm Ye kot .. Syok sangat sampai tak sempat nak ambik gambar lavender-lavender tu .. Tapi serius cantik ..

Orang selalu kan hidu or cium bunga .. Sebab apa ya ? NAk hidu bau wangi ka ?
heheheh ..



My name is Rose ..

Bahtera Kembara Holidays

Kat dalam tu jugak , bukan sekadar ada bunga-bunga je tau .. Mini Fun Fair pun ada .. hehehe .. Sempat laa jugak melabur kat fun fair .. Kalau yang kaki selfie tu , kat sini best sangat port anda .. ☺


Abaikan muka yang excited .. hishhh ..





Awak girlfriend Doraemon ye ?

Comot laaa awak ..

1 2 3 Sinyuuummmm ..

Selesai ke Cameron Lavender .. Kami bertolak ke Ladang Teh .. BOH Tea Centre .. Kat situ memborong teh ler .. Tak de dalam bajet pun nak borong teh ni .. Tapi bila dah sampai syok pulak bila tengok banyak bebeno pilihan teh nyeeee .. hahaha ..Begendong gendong jugak ler bawak naik bas ..






Suka betul tengok bukit-bukit penuh dengan teh .. Tak payah nak
ke Bandung laaa , kat sini pun ada .. heeee ..
Mood tak berapa nak cun ni .. nak taip entry pun tak da idea .. perut seminggu dah buat hal .. nak kata salah makan , tak jugak .. haishhh macam-macam .. Last , terima kasih kepada Kembara Bahtera Holidays atas trip yang ohsemmm ini .. Leader yang sporting .. Geng-geng trip pun happy happy belaka ..  Ok laa .. In sha Allah nanti aku sambung lain ..

bai ..

Terima kasih sebab sudi baca !! ツ

Sunday, 22 November 2015

BOSAN !!

Assalamualaikum .. 
Salam 1Malaysia ..


#BlogAkuSukatiAkuLah

Aku dah boring ehh nangga muka kau ,
bagus ku nenong muka ku pun jak ehh ..

Macam aku fedup dah dengan orang sekeliling ..
Yang bijibudiii nya juak , yang tok yang ya ..
Ehh semua pun nya lah ..

Heran aku dengan kerjaan orang ..
Yang begasak nak mencarik kesalahan orang lain .
Sedangkan kesalahan kedirik sik di nampak nya ..

Manusia ooo manusia ..

Apa paedah kau oww ..

Kali bergaji kau molah kerjaan macam ya nak ?
Yalah kau cakah gilak ..

CILAKA --

Yahhhh .. udah gik aku nak nganok urang malam malam gitukkk ..

OK BAI !!


Terima kasih sebab sudi baca !! ツ